Hoe werkt het Interactief Stemmen?

Het interactief stemmen gebeurt draadloos. Dit beperkt de opbouwtijd en kosten. Het systeem werkt op radiosignaal. De frequentie is een vrij signaal en zal daarom geen interferentie opleveren met andere zend-/ontvangapparatuur. Wel moet in acht worden genomen dat er geen militaire, politie of brandweeroefeningen in de buurt moeten zijn, omdat deze organisaties het vermogen hebben alle signaal in de buurt te storen.

  • Iedere deelnemer heeft een draadloze stemunit
  • De vraag met antwoordmogelijkheden verschijnt op het scherm
  • De vraag wordt opgelezen door de spreker
  • Stemming wordt geopend
  • Deelnemers stemmen
  • Stemming wordt gesloten na 10 à 15 seconden
  • Indien gewenst ziet men direct resultaat of verdeling op het scherm
  • Discussie - volgende vraag

Het stemmen gaat erg snel en schetst een duidelijk beeld van de verschillende meningen in de zaal. De presentator kan direct een discussie voeren over de uitslag, met de panelleden en / of de het publiek. Wanneer u het resultaat gebruikt met een kruisvraag, kunt u dieper ingaan op de materie en de discussie een niveau hoger brengen.
Er kan met tussenstanden worden gewerkt, na iedere vraag of na een groep vragen. Dit kan een tussenstand per groep of per deelnemer zijn (professional stemsysteem).
U kunt er uiteraard ook voor kiezen het (eind) resultaat pas aan het einde te tonen (professional stemsysteem).

Alle resultaten, desgewenst kruisvergelijkingen van kenmerkvragen, worden direct na de sessie verwerkt tot J-Peg plaatjes (zoals op het scherm) en/of in een Excel bestand.
De bestanden kunt u vervolgens gebruiken voor verdere analyse.

Hoe moet ik mijn vragen of stellingen aanleveren?

Wij vragen onze klanten één week voor de bijeenkomst de vragen en/of stellingen en een template met de gewenste look&feel aan te leveren. Dit kan een PowerPoint of een Word document zijn. Wij kunnen u in de resterende periode een voorbeeld laten zien en eventuele correcties aanbrengen. Zo kunnen we samen een goed voorbereide bijeenkomst tegemoet zien.
Voor aandeelhoudersvergaderingen en een quizprogramma zouden wij drie weken voor de uitvoering een indicatie willen krijgen wat u graag wilt doen. En twee weken voor de uitvoering het materiaal, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden en alle angels kunnen tackelen.

Wat wordt bedoeld met geïdentificeerd stemmen?

Identificatie wordt gebruikt wanneer u het stemgedrag van iedere deelnemer individueel, of bijvoorbeeld van tevoren ingedeelde groepen, apart wilt volgen. Het is mogelijk verschillend gewicht aan bepaalde groepen of deelnemers mee te geven.
Deze manier van stemmen is onmisbaar bij examens en toetsen, maar kan ook worden ingezet bij aandeelhoudersvergaderingen, spelletjes of een intern onderzoek binnen uw bedrijf. Bij sommige congressen of symposia is het van belang dat de deelnemers hun eigen stemgedrag terug kunnen zien. Op een aparte terminal kan de deelnemer in dit geval zijn of haar resultaten uitlezen.

Voor het stemmen met identificatie wordt een ID-Card gebruikt, een soort chipcard. Het nummer op de kaart is de identificatie van de deelnemer. OP ROOZE kan voor u de namen van de deelnemers aan deze nummers koppelen in de software, zodat bij het resultaat van een quiz of spel bijvoorbeeld de naam van de winnaar in beeld verschijnt. Het programmeren van de chipkaarten moet vooraf plaatsvinden. Wel kan er rekening gehouden worden met extra deelnemers.

Kan overal gestemd worden?

OP ROOZE kan op iedere door u gewenste locatie een stemsysteem opstellen. Het is zelfs mogelijk stemunits (ontvangers) op meerdere locaties te plaatsen en met elkaar te laten communiceren via een internetverbinding, zodat de resultaten live worden samengevoegd.

Kan ook met de mobiele telefoon gestemd worden?

Nee. Wel werkt OP ROOZE met partners die SMS stemmen verzorgen. Indien gewenst kunnen de stemresultaten hiervan worden geïntegreerd. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

Met de button ‘stel zelf online uw offerte samen’ weet u binnen een minuut de kosten. In deze prijsopgave zijn geen bijkomende kosten, behalve de reiskosten en de 21% BTW. U komt dus niet voor verrassingen te staan wanneer u een factuur van ons ontvangt!


Heeft u niet het antwoord gevonden dat u zocht?
Wij helpen u graag verder! Neem s.v.p. contact op met:

OP ROOZE
Schelvisch Hoofd 16
1035 JV Amsterdam

T
M
E
+31 (0)20 774 92 06
+31 (0)6 155 700 81
info@oprooze.nl


Klik hier voor de algemene voorwaarden